A sosit clipa sa-ti descoperi pasiunea!


Salut!

Ce faci? Te bucuri de tot si toate? Inspira, expira incet si incarca-te pentru ceva informatii.

Am discutat cu multe persoane despre pasiunile lor, despre ce le-ar placea sa faca toata ziua, daca banii nu ar constitui o problema. Raspunsurile au fost dintre cele mai diverse, dar in multe situatii am intalnit persoane care pur si simplu nu au stiut ce sa raspunda: aaaa...cum adica fara bani?....aaa...cum adica sa fac cu pasiune, eu n-am nicio pasiune...adica nu as stii ce mi-ar placea sa fac....as sta degeaba (toata viata?)...si tot asa.

Iti dai seama cat de multi oameni nu stiu ce ar dori sa faca din pasiune? Nici macar nu le-a trecut prin cap ca ar putea sa traiasca o viata prospera, facand ceea ce le place. De ce? Pai...chiar nu stii? Priveste in jur, totul indica faptul ca viata e o lupta pentru supravietuire, pentru resurse, cine mai are timp de pasiuni. Hm...si daca? (iti recomand sa faci si tu testul asta, sa-i intrebi pe cei apropiati ce ar vrea sa faca toata ziua, daca nu ar avea nevoie de bani...vei fi amuzat de raspunsuri).

Personal, cunosc destui oameni care traiesc facand ceea ce le place si traiesc destul de bine, chiar si pe timp de...toamna! :) Ca doar asta e perioada prin care trecem...perioada de toamna.

 

Spuneam ca in 30 pana la 90 de zile orice obicei uman se poate schimba. Fa-ti un plan pe 90 de zile in care efectiv sa te tii de treaba si sa faci ceva, zilnic, in directia pasiunii tale. Pasiune, da! Si pot sa-ti spun cum sa o afli. Fii atent, caci esti la 8 intrebari de pasiunea ta. Ia o hartie, un pix, un notepad si fii constiincios. Gandeste-te ca majoritatea oamenilor nu isi rezerva timpul pentru a afla ce le-ar placea sa faca. Tu poti sa o faci acum, poate pentru prima data in viata! Iar raspunsul iti poate schimba viata. Asadar:

1. Daca banii nu ar conta, ce ai face in fiecare zi, toata ziua?

2. Care sunt primele 5 lucruri pe care iubesti sa le faci, mai presus de orice? 
Pentru a raspunde la aceasta intrebare renunta la minte si la capcanele ei, nu judeca, nu analiza ce merge si ce nu merge pentru a face bani, alege din inima. Sa fie ceva de genul: viata ar fi superba daca as face.............!

3. Ce anume te face sa te simti excelent, atunci cand faci acest ceva? Ce iti provoaca sentimentul ala de imensa bucurie?

4. Ce faci atunci cand orele "zboara pe geam"? Cu ce te ocupi? Pictezi, canti....ce anume te face sa pierzi notiunea timpului? Despre ce anume ai putea sa vorbesti non stop, despre ce vorbesti cand ii innebunesti pe cei din jur? Daca nu stii cel putin 100 de chestii despre acel ceva, nu e pasiune.

5. Care este acea activitate pe care ai face-o si gratuit? Fiind pasiune, e normal sa o faci oricum, satisfactia fiind garantata.

6. Cum i-ai putea ajuta pe altii, facand ceea ce-ti place? Lumea are nevoie de oameni fericiti. Acum, mai mult ca niciodata, este timpul pentru asa ceva. Priveste in jur. Cine s-ar bucura de ceea ce ai face tu chiar si gratuit?

7. Ce nisa ar putea umple pasiunea ta? Afla care este nisa potrivita, daca pictezi, poate vrei sa pictezi numai fructe, daca scrii versuri, poate vrei sa te adresezi unei categorii de oameni, etc samd. Cui crezi ca ai vrea sa te adresezi? Carei categorii de public si cu ce tip de serviciu?

8. Care va fi mostenirea vietii tale pentru Omenire? Cand vei privi in urma, pentru ce ti-ai dori sa isi aminteasca lumea de tine? Ca fiind cel, cea care a.....? 

------

Revino la intrebarea numarul 2. Priveste primele 5 pasiuni pe care sper ca le-ai trecut pe lista. E timpul sa alegi una dintre ele. Care dintre ele iti sare in ochi la modul: alege-ma pe mine, pe mine? Renunta la ganduri, la minte, la gandire bazata pe ceea ce crezi tu ca reprezinta concretul. Incercuieste-o si GATA!Felicitari! Tocmai ti-ai ales pasiunea. Ai facut ceva ce majoritatea nu a facut vreodata. Ai Ales! Ai Decis!

Lasa-mi si mie, te rog, un comentariu, daca vrei, cu numele pasiunii tale. Ar fi un imbold pentru ceilalti, ar fi un reminder pentru tine, pentru ca vorba zboara, scrisul ramane.

In curind vorbim si despre ce se poate face cu aceasta pasiune, pentru a o transforma intr-un mod prosper, de viata! Pana atunci, lasa mintea, viseaza la pasiunea ta si vizualizeaza-te atingand cele mai inalte culmi in aceasta directie. Fii fericit!

Cu prietenie sincera,

Traian  

Etichete: